Cześć! 

Dzisiaj chciałabym pokazać autograf, jaki otrzymałam od angielskiego szefa kuchni i osobowości telewizyjnej- James Tanner

Kilka słów o szefie: 

James Tanner (ur. 1976) to angielski kucharz i osobowość telewizyjna, najbardziej znany ze współwłaściciela restauracji Tanners w Plymouth i gotowania w różnych programach telewizyjnych. W 1999 roku Tanner i jego brat Chris założyli restaurację Tanners w Plymouth . Od tego czasu pojawił się w programie kulinarnym BBC Ready Steady Cook , a ostatnio w programie śniadaniowym ITV Lorraine . Trzeci z czterech braci, Tanner, urodził się w Maidstone w hrabstwie Kent. Tanner rozpoczął karierę cateringową, przygotowując sałatki i przystawki, w „Brookers Oast” w Whitbread Brewers Fayre w Kent na początku lat 90. Po ukończeniu studiów hotelarskich pracował w kuchniach kilku restauracji, często ze swoim starszym bratem, sławnym kolegą. szef kuchni Chris Tanner.  Tanner piął się po szczeblach kariery, dopóki nie został zaproszony przez braci Roux, Michela i Alberta , do przeniesienia się do Stanów Zjednoczonych  i pracy w północnej części stanu Nowy Jork, gdzie był szefem kuchni w Lake Placid Lodge . W ciągu czterech miesięcy awansował na młodszego kucharzaTanner piął się po szczeblach kariery i po powrocie do Anglii podjął pracę pod kierownictwem Martina Blunosa w dwóch nagrodzonych gwiazdkami Michelin restauracji Lettonie w Bath , a następnie jako szef kuchni w Right on the Green w hrabstwie Kent.  W 1999 roku, w wieku 23 lat, Tanner i jego brat otworzyli restaurację Tanners w Plymouth . Restauracja zamknięta w październiku 2014.  Wiosną 2006 roku bracia Tanner otworzyli drugą restaurację w Plymouth, The Barbican Kitchen, brasserie znajdującą się w Plymouth Gin Distillery, 500-letnim budynku w sercu najstarszej dzielnicy Plymouth, The Barbican.  W 2007 roku bracia Tanner otrzymali tytuł doktora honoris causa Uniwersytetu Plymouth . W kwietniu 2011 roku bracia Tanner otworzyli The Kitchen Cafe, serwującą przekąski w stylu przekąsek jako odgałęzienie kuchni w stylu brasserie.  W maju 2014 roku bracia otworzyli pub The Kentish Hare w Bidborough w hrabstwie Kent.  W 2015 roku otworzyli restaurację z rybą i frytkami, Catch, w Looe w Kornwalii.  Kariera telewizyjna Tannera rozpoczęła się w 2002 roku, kiedy on i jego brat po raz pierwszy pojawili się w telewizji w konkursie Chef Stars , promocji prowadzonej przez UKTV Food i transmitowanej głównie w odwołanym teraz Great Food Live . Bracia nie przeszli jednak do finału.  Tanner stał się półstałym gościem na Great Food Live , który był kręcony w tych samych studiach, co Ready Steady Cook . Został polecony na przesłuchanie do programu i stał się regularnym. Sednem jego stylu podczas występów w telewizji jest powtarzanie hasła „tak mi się podoba”, używanego po to, by różne techniki kulinarne wydawały się łatwe, zachęcając publiczność do wypróbowania ich, a także łagodząc obawy widzów przed nieznanymi. składniki, a także „kopać głęboko”. Pojawił się w serii 2009 Put Your Money Where Your Mouth Is: Food . Od 2010 do 2017 roku Tanner był stałym szefem kuchni w programie śniadaniowym ITV Lorraine . Tanner od czasu do czasu pojawiał się w Saturday Kitchen Regularnie występował w Country House Sunday , a także kilka występów w Saturday Cookbook ITV i The Munch Box . W 2019 Tanner pojawił się jako szef kuchni w programie Beat the Chef na Channel 4.


 

 Autograf dostałam od koleżanki Małgosi.

Komentarze

Prześlij komentarz