Witajcie!!!
Dzisiaj pokażę Wam autograf, jaki otrzymałam od polskiego kucharza, czyli Karola Okrasy. Podpis Pana Karola był na celowniku od bardzo dawna. Cieszę się bardzo, że wreszcie jest w mojej kolekcji.
Kilka słów o kucharzu:
Karol Okrasa (ur. 20 maja 1978 w Białej Podlaskiej) – polski kucharz, autor i prezenter telewizyjnych programów o tematyce kulinarnej. Ukończył Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie im E. Pijanowskiego w Warszawie. Jest absolwentem Wydziału Nauki o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Pracę zawodową rozpoczął w Hotelu Jan III Sobieski (obecnie Radisson Blu Sobieski) w Warszawie. W latach 1997–2008 pracował w Hotelu Bristol, gdzie dwa lata był szefem kuchni. W 2003 wygrał trzymiesięczny casting, w którym wzięło łącznie ponad 100 kandydatów i poprowadził w telewizji TVP1 kulinarny program Kuchnia z Okrasą (od grudnia 2003 roku). W 2009 roku program ten został uhonorowany nagrodą im. Mieczysława Orłowicza. Kolejną odsłoną gastronomicznych podróży był program Smaki czasu z Karolem Okrasą (TVP2), w którym zapraszał znane osoby do odkrycia własnych kulinarnych wspomnień i fascynacji. Od października 2012 prowadzi program Okrasa łamie przepisy w TVP1Od sierpnia 2012 do sierpnia 2015 uczestniczył w projekcie Lidla z Pascalem Brodnickim – Pascal kontra Okrasa. Od września 2015 do lutego 2017 wraz z Dorotą Wellman reklamował tę samą sieć sklepów w serii Dorota, Karol i Goście. Z kolei od lutego 2017 do kwietnia 2018 uczestniczył wraz z Darią Ładochą w reklamach Lidla pod tytułem Tradycyjnie czy nowocześnie? (od kwietnia 2018 kampania jest prowadzona tylko w internecie na stronie Kuchni Lidla). Jest jednym z założycieli Fundacji Klubu Szefów Kuchni (2008), której celem jest propagowanie kultury stołu w Polsce oraz poza jej granicami. Jest szefem kuchni w restauracji „Platter” by Karol Okrasa. Żonaty z Moniką Okrasą. Ma córkę o imieniu Lena urodzoną w marcu 2008.

Wysłałam: 26.11.2019 r.
Otrzymałam: 16.12.2019 r.
Sposób zdobycia: E-mail






Komentarze

Prześlij komentarz